nov 9, 2005 - In de pers    No Comments

Vijfde poging voor geboortebos

Oppositiepartij GVP uit Knesselare getuigt van doorzettingsvermogen. Vanavond zetten ze het dossier van het geboortebos weer op de agenda van de gemeenteraad. Het is intussen al de vijfde keer dat de vraag naar de komst van een geboortebos besproken zal worden.

Het voorstel van de oppositie werd telkens afgeschoten door de meerderheid, omdat er in Knesselare zogezegd geen plaats zou zijn voor een nieuw bos. Maar intussen wordt in het speelruimteplan wel uitgepakt met de aanleg van een speelbos. Daar is dan weer wél plaats voor gevonden.

Het punt van de oppositie werd begin dit jaar ‘per ongeluk’ toch goedgekeurd, toen de twee oudste schepenen Victor Claeys en Walter Depoortere onverwacht het voorstel van de GVP steunden. Maar van een geboortebos is nog steeds geen spoor. «Het zou eigenlijk niet nodig moeten zijn dat we dit punt opnieuw op de gemeenteraad brengen», zegt GVP-voorzitter David Geens.

Benieuwd hoe de vijf ex-GVP’ers vanavond gaan stemmen over dit punt. In het verleden waren ook zij fervente voorstanders van het geboortebos. Of ze hun ex-partij nog altijd steunen, zal vanavond blijken. (JSA)

Het Laatste Nieuws 9 november 2005