nov 7, 2005 - In de pers    No Comments

«Containerpark gevaar voor spelende kinderen»

De opslagplaats voor containers aan de parking van de sporthal in Knesselare blijkt een gevaar te zijn voor spelende kinderen. Aan de kant van de parking is het containerpark dan wel afgesloten met een hoog hek, aan de achterzijde is er alleen een lint. En net dat deel grenst aan de speeltuin naast de sporthal. Oppositiepartij GVP vreest voor ongevallen. Woensdag zal het punt aangebracht worden op de gemeenteraad van Knesselare.

De gemeente Knesselare heeft nog steeds geen eigen containerpark, maar aan de hoek van de parking van de sporthal is wel een gemeentelijke verzamelplaats voor containers. Die moet dringend beter afgesloten worden volgens de GVP.

«Jongeren die op de speeltuin zitten, kunnen zomaar tussen die containers lopen», zegt voorzitter David Geens. «Als daar ongevallen gebeuren, zal de gemeente verantwoordelijk zijn. Het nodigt sommige jongeren ook uit om stortafval van de containers naar de speeltuin te slepen. Anderhalve week geleden zag ik dat de zandbak vol lag met glasscherven. Ik heb die zelf opgeruimd om ongevallen te voorkomen. Wij vragen dat het containerpark aan de achterzijde, net zoals nu al aan de voorkant, goed wordt afgesloten.»

Schepen Freddy Tanghe zal het dossier bekijken. «De punten van de oppositie werden opnieuw laat ingediend, dus heb ik nog niet alles kunnen bestuderen», zegt Tanghe. «Maar het klopt dat er achteraan geen afsluiting is. Voorlopig zijn daar nog geen problemen geweest. Maar er wordt aan gewerkt!» (JSA)

Het Laatste Nieuws 7 november 2005