okt 11, 2005 - In de pers    No Comments

GVP dient motie in tegen burgemeester

Oppositiepartij GVP uit Knesselare dient morgenavond op de gemeenteraad een motie in tegen burgemeester Antoine Schrans (Gemeentebelangen). In de motie staat dat de burgemeester zich beter aan de gemeentewet moet houden. Aanleiding is het feit dat de gemeente in het verleden al tijdelijke politiereglementen heeft opgesteld zonder die door de gemeenteraad te laten bekrachtigen.

«Tijdelijke politiereglementen zijn nodig om onder andere het verkeer te regelen tijdens een koopjesfeest of een kroegentocht», zegt voorzitter David Geens van de GVP. «Wanneer zo’n reglement hoogdringend is, kan de burgemeester die beslissing op zijn eentje nemen. Maar de gemeenteraad moet nadien het tijdelijk politiereglement bekrachtigen. In Knesselare is het dit jaar al negen keer voorgevallen dat die bekrachtiging er niet kwam. Dus zijn die reglementen niet geldig. Met onze motie willen we de burgemeester laten weten dat de wetten ook voor hem gelden», zegt Geens. (JSA)

Het Laatste Nieuws 11 oktober 2005