sep 27, 2005 - In de pers    No Comments

Oppositie roept schepencollege op het matje

Oppositiepartij GVP wil het schepencollege morgenavond op de gemeenteraad op het matje roepen. Voor de zomer werden door de oppositie verscheidene dossiers op gang getrokken, waarbij het schepencollege beloofde om na de zomer met de eerste resultaten naar de gemeenteraad te komen. Maar op de agenda van morgenavond is daar weinig van te merken. GVP vraagt tekst en uitleg.

«We hebben vijf dossiers opgevist waar wij in september een antwoord hadden op verwacht, maar waarvan op de agenda van de gemeenteraad geen spoor is», zegt GVP-voorzitter David Geens. «Zo hadden wij graag de evolutie in het dossier van de Molenstraat gekend. Ook over het kortparkeren in het centrum van Knesselare is niets terug te vinden op de agenda.»

Enkele maanden geleden vroeg de GVP ook een oplossing voor de onveilige situatie op het kruispunt Drieselken, Kouter en Nieuwstraat. Het schepencollege zou hierover advies vragen aan de politie, maar ook daar werd niets meer over gehoord. Ten slotte zal morgen ook gevraagd worden of het schepencollege nog stappen zal zetten om te onderzoeken of ’t Withof in de Veldstraat kans maakt om ooit het nieuwe gemeentehuis te worden. GVP zal ook peilen naar een stand van zaken in de opmaak van een gemeentelijke website. (JSA)

Het Laatste Nieuws 27 september 2005