jul 23, 2005 - In de pers    No Comments

Chef-kok De Crem is 4.950 euro waard

Op de veilingsite eBay is een gastronomisch diner, aangeboden door burgemeester, parlementariër en kok Pieter De Crem (CD&V), voor 4.950 euro verkocht. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Niet alleen De Crem werd geveild. Ook tal van andere politici hadden iets geschonken om te verkopen. Elio Di Rupo gaf zijn strikje weg, Flor Coninckx zijn politie-uniform en Jean-Luc Dehaene schonk een haan. Enkel een etentje met minister van Financiën Didier Reynders ging voor meer geld weg dan het maal bereid door De Crem. David Geens, GVP-voorzitter van Knesselare, bood even mee, maar uiteindelijk deed een Gentse consultant het hoogste bod. Die mag binnenkort De Crem in zijn keuken verwachten.

De Aalterse politicus maakte gisteren al het menu bekend: een aperitief met cider en zelfbereide paté, tomatensoep, snoek en een stukje superieur rundvlees met zelfgemaakte kroketten, wijnsaus en champignons.

Als dessert krijgt de winnaar er zonder twijfel nog een pak leuke politieke anekdotes bovenop. (CTE)

Het Volk 23 juli 2005