jun 1, 2005 - In de pers    No Comments

Ursel bekijkt doortrekking ring rond Eeklo met argusogen

Oppositiepartij GVP uit Knesselare heeft een speciale werkgroep opgericht die zich bezighoudt met het dossier van de doortrekking van de ring van Eeklo. De GVP is ervan overtuigd dat de doortrekking van de ring tot aan de Tieltsesteenweg in Eeklo heel wat extra zwaar verkeer door de dorpskern van Ursel zal veroorzaken. Afgevaardigden van de GVP hebben intussen al een gesprek met het schepencollege van Eeklo achter de rug en plannen in het najaar een eerste informatievergadering voor de bevolking van Ursel.

De GVP mag in Knesselare dan wel een oppositiepartij zijn, toch kijkt ze in belangrijke dossiers niet toe van aan de zijlijn. «In Eeklo zijn er plannen om de ring aan de jachthaven door te trekken tot aan de Tieltsesteenweg», zegt David Geens. «Dat zou betekenen dat er heel wat meer vrachtverkeer door Ursel zou komen. Want de verbinding tussen Aalter en Eeklo zal dan veel interessanter worden voor vrachtwagens die tussen de industrieterreinen van beide gemeenten moeten rijden.»

«En niet in het minst ook voor vrachtwagens die snel van de E40 in Aalter naar de expresweg N49 willen.»

overlast

Dat de doortrekking van de ring van Eeklo opnieuw op de politieke agenda van de Herbakkersstad staat, kan de GVP wel degelijk goed begrijpen. «Dat is terecht, want het centrum van Eeklo kreunt onder de zware overlast van het doorgaand verkeer. Maar wij hebben van het schepencollege van Eeklo vernomen dat het niet de bedoeling is om de problemen daar op te lossen door het hele probleem gewoon naar Ursel door te schuiven. Wij willen druk op de ketel houden en blijven het dossier op de voet volgen.»

Het Laatste Nieuws 1 juni 2005