mei 31, 2005 - In de pers    No Comments

Randparkings moeten De Plaats ontlasten

Door het gebruik van drie randparkings rond de dorpskern te stimuleren, wil het gemeentebestuur van Knesselare de parkeerproblemen op De Plaats oplossen. Daar pikken langparkeerders de plaatsjes van de klanten van de middenstanders in.

Op een speciaal overleg met middenstand en politieke fracties werd de problematiek besproken. Veel mensen laten hun wagen ’s morgens achter op de markt, nemen de bus naar het werk en keren pas ’s avonds terug. Ook een aantal diensten en bedrijven in het centrum bezetten de parkeerplaatsen met het gevolg dat de klanten van de winkels niet zo snel een parkeerplaats vinden.

De vraag van oppositiepartij GVP om voor de handelaars in oranje, gereserveerde plaatsen te voorzien, ziet schepen Freddy Tanghe (Gemeentebelangen) niet zitten. ,,Volgens mij is dat trouwens wettelijk niet mogelijk. En ik heb liever een ander kleurtje…”

Het gemeentebestuur wil wel praten met een aantal grote bedrijven die ’s morgens hun personeel met de bus komen oppikken op de Plaats. ,,We zullen bekijken of andere opstapplaatsen mogelijk zijn. We zien vooral een oplossing in het gebruik van randparkings aan de Buitenschoolse Kinderopvang in de Kerkstraat, aan de Groene Vijvers en aan de Hoogte, achter de bibliotheek.” Tanghe hoopt tegen september al de eerste verbeteringen te zien.

Het opwaarderen van de parking aan de Groene Vijvers is volgens oppositiepartij GVP geen goede oplossing. ,,In die buurt wonen veel jonge gezinnen die pas gebouwd hebben”, zegt voorzitter David Geens. ,,Zij zijn vragende partij om een woonerf in te richten, niet om meer verkeer te slikken te krijgen.” (CTE)

Het Nieuwsblad 31 mei 2005