jan 1, 1970 - Algemeen    No Comments

Knesselare toch nog erkens als rampgebied voor 11 en 17 november 2010

Vorig jaar regende het enorm op 11 en 17 november met overstromingen tot gevolg.

Bij zulke ramp kan de burgemeester aan de gouverneur vragen om de gemeente als rampgebied te erkennen zodat er extra tussenkomsten zijn voor de schade die niet gedekt wordt door de (verplichte) verzekering tegen overstromingen.

Op 26 november 2010 was er reeds een Koninklijk Besluit dat een pak gemeenten in Oost-Vlaanderen erkende als rampgebied (Aalst, Assenede, Berlare, Beveren, Brakel, Buggenhout, Deinze, Denderleeuw, Dendermonde, De Pinte, Eeklo, Erpe-Mere, Evergem, Gent, Geraardsbergen, Haaltert, Hamme, Herzele, Horebeke, Kaprijke, Kluisbergen, Kruibeke, Kruishoutem, Laarne, Lebbeke, Lede, Lierde, Lochristi, Lokeren, Maarkedal, Melle, Merelbeke, Nazareth, Nevele, Ninove, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Gillis-Waas, Sint-Laureins, Sint-Lievens-Houtem, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waarschoot, Wetteren, Wichelen, Wortegem-Petegem, Zele, Zingem, Zomergem, Zottegem, Zulte en Zwalm).

Knesselare stond raar maar waar niet in die lijst, wat me altijd enigszins heeft verwonderd. Ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar van wat ik hoor was er waarschijnlijk geen aanvraag gedaan.

Nu, zovele maanden later, heeft men dat rechtgezet. Deze week verscheen een tweede KB waar Knesselare wel op prijkt. Op de gemeentelijke website is nog niks te vinden, maar ik hoop dat de burgemeester snel aan de communicatieambtenaar vraagt om de nodige documenten beschikbaar te stellen en ook op het gemeentehuis het nodige te doen om mensen die alsnog schade willen melden verder te helpen.

Moesten ze de documenten niet vinden, ik zal even helpen. Je kan de <%media(20110514-7881vademecum.pdf|handleiding)%> en het <%media(20110514-6990formulieren.pdf|formulier)%> ook op mijn site downloaden.

Belangrijk is dat u uw sc