jan 1, 1970 - Algemeen    No Comments

De score van Knesselare

Op deze blog kan u een aantal artikels vinden met als thema “ik heb spijtig genoeg gelijk”. Wel, deze mag als trieste afsluiter in die reeks.

Al jaar na jaar bij elke begrotingscontrole hamer ik er op dat onze gemeente te duur is om aantrekkelijk te zijn voor jonge gezinnen die een huis bouwen en met tweeën centen verdienen door de hoge grondbelastingen en hoge inkomstenbelastingen. Tegelijk blijft men ook maar lenen en al ons bezit uitverkopen. Tenslotte gaat men langlopende projecten aan die ons nog veel geld zullen kosten (bv gemeentehuis).

Moesten we daar in ruil nog een fantastische dienstverlening voor krijgen, maar neen, daar hoor je ook iedereen over klagen.

Maar deze keer heb ik het niet gezegd: laat het nu eens niet uit mijn mond komen maar als beoordeling van een paar proffen die voor Het Laatste Nieuws de laatste weken rapporten van iedere gemeente hebben opgesteld. Ik heb de cijfers eens verzameld.

Kijkt u zelf maar: Knesselare scoort in sommige tabellen de absolute nummer 1. Spijtig genoeg de tabellen van hoogste belasting.

Het totale rapport: 5.5/10. Het op 1 na laagste cijfer van de ganse regio.

Dat cijfer is de verdienste van Fredy Tanghe en zijn bestuursploeg. Op 1 na laatste van de klas. En zal ik u wat verklappen: dat hebben ze nog aan de oppositie te danken, want als wij geen keiharde campagne hadden gevoerd, hadden de opcentiemen 1800 ipv 1650 geweest en was het eindcijfer zelfs maar 4.5/10 geweest.

Ik ga voor de verkiezingen geen dure pamfletten maken, enkel