David Geens - De kunst van het mogelijke

       Mijn persoonlijke visie over Knesselare, Ursel, Vlaanderen en de wereld
 

zondag 19 augustus 2007 (14:27)

Vermijd Sint-Pietershoeve in Damme

Categorie: Geenszins
Tags: ,


Gisteren een mini-uitstapje gemaakt naar Brugge: het chocolade museum.

Ik leef half op choco(lade) - zoals iedere normale IT'er, denk ik - dus was het eens leerrijk om de geschiedenis van chocola te leren kennen. Van kruidendrankje tot lekkernij, om de tentoonstelling samen te vatten.
Echt een aanrader: in de Wijnzakstraat, een zijstraat van het jan Van Eyckplein.
Mis zeker de demo niet waar je op 10 minuten leert hoe je volgend jaar zelf je chocolade paaseieren kan maken (en wees geduldiggenoeg om op het einde te kunnen proeven).

Daarna zijn we afgezakt naar Damme om te genieten van de pittoreske sfeer daar. Aangezien het net na de middag was, wilden we een hapje eten.
De Sint-Pietershoeve aan de Damse Vaart leek ons prima om te kunnen genieten, van uitzicht en an het eten. Was dat een tegenvaller.

Laat ik hier gewoon simpel in zijn: blijf er weg tenzij je graag lang wacht, afgesnauwd wordt en slecht wil eten.

Zelfs met een restaurant op een toeristische topdag dat slechts voor een kwart gevuld is, wilde ik toch het risico nemen omdat er ťťn ding wel geweldig is: het uitzicht op de Damse vaart.

Maar als je 20 minuten moet wachten voor men de moeite doet achter de toog uit te komen en je dan nog onbeleefd wordt behandeld omdat je vraagt om te komen, dan zit de service echt op het nulpunt. Ik heb nog aangeboden dat als het te veel werk was, dat men ons een collega kon aanraden verderop, maar die opmerking werd al helemaal verkeerd opgenomen.

De kwaliteit van het eten was ook om te janken. Ik heb in geen 15 jaar zo slecht gegeten. Gisteren is de oudste mens van BelgiŽ gestorven, maar ook de oudste kip, want die zat in mijn koninginnehapje. Zo'n taai beeste, ik had er medelijden mee en heb er dan ook na drie happen niet meer van door mijn strot gekregen.
Trouwens, vol-au-vent die naar vis ruikt, altijd al verdacht...

Neen, dit is een plaats waar voor gewaarschuwd moet worden...


Reacties

mummyzondag 23 december 2007 om 22:09
mummy schreef:

Het spijt mij ten zeerste maar ik denk dat jullie niet in dezelfde St Pietershoeve als mijzelf geweest zijn.
Volgens mij probeert u ergens een erg bloeiende zaak te boycotten want mijn ervaringen zijn juist het tegenovergestelde.
Ik ben daar deze zomer verscheidene malen geweest en het enige terras van Damme dat vol zat was die bij de St Pietershoeve en desondanks de drukte waren wij nog in geen vijf minuten besteld . De presentatie van het aperitief en de bijbehorende hapjes waren uitstekend verzorgd.
Wat het voorgerecht betrof, nl. de babykreeft, werd die op een professionele manier gepresenteerd, vooraf , dus zoals het bij de klasserestaurants hoort. De volgende schotels werden volgens de regels van de etiquette op de juiste momenten geserveerd met de passende wijnen .
De patron kwam ook regelmatig vragen of alles inorde was, wat van professionaliteit getuigt en als afsluiter kregen we een afzakkertje van het huis.
In ieder geval waren de produkten vers en met de nodige klasse geserveerd en aangezien ik vrij regelmatig uit ga eten, en zelf graag experimenteer met eten kan niemand dit beter beoordelen dan mijzelf.
Voor mij is de St Pietershoeve echt een aanrader voor zowel familiale aangelegenheden als een toevallige uitstap, het eten is er perfect en de bediening gebeurt snel, discreet en met de nodige stijl.

Davidzondag 23 december 2007 om 22:42
David schreef:

Neenee, ik vergis me zeker niet. Het gaat duidelijk om hetzelfde restaurant en wij hadden er voor gekozen omdat er inderdaad wel wat volk zat...

Ik ga heel vaak uit eten, meermaals per week. Ik ben zelf ook graag bezig in de keuken.

En ik blijf bij mijn mening: wat ik daar meegemaakt heb, zowel qua service als kwaliteit, was van het ergste dat ik al in jaren heb meegemaakt.

Kan zijn dat het een rotdag was waar vanalles misliep; excuses ter plaatse van de zaakvoerder hadden me heel wat milder kunnen stemmen. Overal kan immers iets gebeuren.

Als ik het ooit opnieuw probeer, zal ik daar opnieuw eerlijk verslag van maken.

MATISSEdinsdag 25 december 2007 om 13:56
MATISSE schreef:

ONGELOFELIJK DAT U DE ST PIETERSHOEVE ZO AFBREEKT. IK HEB DAAR REEDS DIVERSE MALEN GEWEEST MET EN ZONDER FIETS EN MOET VASTSTELLEN DAT IK DAAR ALTIJD ZEER PROFESSIONEEL BEN ONTVANGEN. DE PASTAS DIE WIJ REEDS GEGETEN HEBBEN ZIJN ZEER LEKKER EN VAN DE OBER-barman, ik denk dat hij michel noemt want hij heeft nog gewerkt in de vuurmolen, ZIJN WIJ OPPERBEST ONTHAALD. RAAR MAAR WAAR MAAR WIJ KOMEN DAAR VEEL - zeker op zondag - ALS WIJ GAAN FIETSEN MET VRIENDEN. UW OPMERKINGEN DOEN AFBREUK AAN EEN ZAAK DIE HET BESTE MEENT MET ZIJN CLIENTEN FOEI !!!!!

Daviddinsdag 25 december 2007 om 14:13
David schreef:

@Matisse: het was niet nodig te roepen (HOOFDLETTERS) en ik geloof u graag. Zoals met alle recensies loop je het risico dat de recensist op een slechte dag is langsgekomen.

Moest ik enkel willen afbreken, dan zou in de categorie gastronomie enkel slechte commentaar te vinden zijn; quid non.
Dan zou ik trouwens de schreeuwerige reacties wel weer verwijderen...

Zoals ik al zei: ik ga er binnenkort nog eens binnenvallen en ik zal dan even eerlijk over mijn ervaringen schrijven...

Guy Plasschaertdinsdag 25 december 2007 om 16:41
Guy Plasschaert schreef:

Beste David

Zalig Kerstfeest !

Als Dammenaar die dikwijls de St Pietershoeve bezoekt en altijd goed gediend werd kan ik alleen maar hopen dat Uw slechte ervaring een eenmalige vergissing was.
Ik geloof niet dat de St.P deze kritiek verdient en kan U alleen maar herinneren aan de wijze spreuk :

"wie ontvreden was zegge het mij... wie wel tevreden was vertelle het verder !"

Damse groetjes
Guy

Davidwoensdag 26 december 2007 om 10:42
David schreef:

@Guy: ik weet dat je een zťťr betrouwbaar man bent en ik geloof je op je woord.
Zoals ik al zei: overal kan een slecht moment voorvallen om diverse redenen. Het kan voldoende zijn dat de chefs vrouw haar maandstonden heeft of zo... cool

En ik steun je wijze uitspraak, maar dat was voor mij net wat het meeste fout zat: er werd niet geluisterd. Ik werd behandeld als de moeilijke klant, en dan zit je snel in een vicieuze cirkel, omdat je als klant geÔrriteerd geraakt.

Maar wete je wat? Als we eens afspreken met mekaar, zal het in de sint-pietershoeve zijn. Dan heb ik tenminste bescherming bij voor als men mij daar herkent lol

Guy Plasschaertwoensdag 26 december 2007 om 16:31
Guy Plasschaert schreef:

volledig akkoord - zeg maar wanneer, liefst na 07 januari !
grtjs

Guy

Davidwoensdag 26 december 2007 om 16:32
David schreef:

@guy: zal dan iets later worden want net die periode zal ik er even niet zijn...

mollebeertjewoensdag 26 december 2007 om 20:03
mollebeertje schreef:

Ik vind dat je ferm aan het overdrijven bent. Ik ben reeds verschillende malen in de Sint-Pietershoeve geweest en ben altijd op een vriendelijke corecte manier behandeld. Het eten was er altijd zeer lekker. Een wanneer je een hapjesbord neemt, is die rijkelijk gevuld. Ik heb dus zeker geen klagen. Zelfs wanneer het terras overvol zit, heb ik nog nooit langer moeten wachten dan 10 nminuten voor ik het bestelde drankje voor m'n neus kreeg. Maar ja, geduld is een schone zaak en tot mijn grote verbijstering hebben veel mensen die niet meer. Wanneer ik een uitstapje doe, is het om te genieten en wat kan mij die 10 minuten dan schelen, die mensen hebben ook maar twee handen gekregen. Een beetje begrip van de klant of eens een vriendelijk woord voor de obers kan ook best een opsteker zijn. En wie vriendelijk is, zal ook vriendelijk behandeld worden. Dus mijn wijze raad wees misschien ook een wat vriendelijker in plaats van te zoeken naar futiliteiten het zal zeker helpen.

Groetjes Mollebeertje

Daviddonderdag 27 december 2007 om 10:03
David schreef:

@mollebeertje: 10 minuten, best nog aanvaardbaar. Maar 20 minuten moeten wachten tot bestelling wordt opgenomen en dan nog eens 45 minuten voor het eten wordt opgediend is echt wel te veel van het goede.

Trouwens aan iedereen even een klein regeltje in herinnering brengen: ik vind het fantastisch dat de eigenaar van Sint-Pietershoeve via email een pak kenissen oproept (anoniem notabene) te reageren, maar zoals al wel eens uitgelegd op deze blog: reacties die duidelijk van dezelfde persoon komen onder verschillende namen (IP's worden gelogd, jazeker, en deze site dropt cookies), worden uiteindelijk gebanned.

Reacties blijven welkom, maar het moet wel fair blijven...

Marcel uit Bruggedinsdag 26 mei 2009 om 10:53
Marcel uit Brugge schreef:

Graag als toevallige bezoeker i deze instelling het volgende.Geef mij maar de St pieters hoeve van vroeger.Een gezellige kroeg voor passanten voornamelijk fietsers.Nu is het zoals in (bijna) alle instellingen het motto zo rapmogelijk rijk worden op de kap van de toerist.Damme en Brugge zijn in het zelfde bedje ziek.De prijzen swingen de pan uit hoe komt het dat men op de dijk in Blankenberge in instellingen een Duvel krijgt en verzorgd voor 3 § en dat kost in Damme en Brugge 4.50 § en meer.Verleden week zijn we daar per toeval een lansagna gaan eten 2 blaadjes met wat saus ,was niet slecht de porsie wat klein en weinig smaak maw het kon toch veel beter
De baas was vroeger uitbater van de vuurmolen heeft geprobeerd het zelfde te doen in Damme maar gelukkig mislukt de rust zou men moeten gaan zoeken in Hoeke.Besluit Vermijd als toerist drukke plaatsen en markten in de toeristische steden.Wanneer de crisis nog verder toeslaat lossen al die problemen zich zelf op. surprised

blog comments powered by Disqus