nov 11, 2007 - In Knesselare en Ursel    No Comments

Geen 2 minuten politieke moed in Knesselare

In de gemeenteraadszitting van 7 november vroegen we om eindelijk het zwaar verkeer definitief aan te pakken. Ik vroeg het college om twee minuten politieke moed. Moed om aan het gewest te vragen dat de borden die het zwaar verkeer op de E40 in Beernem duidelijk maken dat er doorgang belemmerd is in Knesselare te laten hangen.

In plaats van moed kreeg ik “zever in pakskes” over hoe erg het wel is in Overleie en Buntelare, waar zoveel gefietst wordt. Voor een korte periode is dat aanvaardbaar, zegt schepen Erné De Blaere, maar niet voor langere periode.

Ja hallo zeg! De GVP vraagt ook niet om het zwaar verkeer door die straten te jagen. Die zijn daar ook niet geschikt voor. Wij vragen helemaal niet om zwaar verkeer. Wij vragen gewoon om het zwaar verkeer dat hier niet moet zijn, dat ook duidelijk te maken dat ze hier niet moeten zijn.

Losstaand van de vrachtwagens die van het totaal verkeerd ingeplant Beernems industrieterrein – een historische fout van onze buren die we nu eenmaal moeten aanvaarden – was het nu het moment om de andere doorgaande vrachtwagens weg te houden. Met name de vrachtwagens die van de E40 in Beernem gewoon de doorsteek maken, moeten hier weggehouden worden.

Ik heb zelf al meerdere malen postgevat in de Hellestraat. Gewoon als je naar de opschriften op de vrachtwagens kijkt en de nationaliteiten van de nummerplaten, zie je als wakkere burger dat het allemaal vrachtwagens zijn die domweg hun GPS volgen die ingesteld staat om zo weinig mogelijk kilometers te rijden.

Knesselare is trouwens niet de enige met dit probleem, het werd een tijd geleden zelfs in het Vlaams Parlement besproken op vraag van Koen Van den Heuvel.

We vragen dus maar één ding om mee te starten: borden op de E40 voor de afrit van Beernem die duidelijk stellen dat +3,5ton door Knesselare verboden is en dat ze via de E40 afrit Aalter moeten.

Onmogelijk? Ik blijf het herhalen: neem de E40 richting luik en hou je ogen open 1 kilometer voor de afrit 23 Haasrode.

Veel moed is daarvoor niet nodig!