okt 5, 2007 - In de pers    No Comments

Knesselare wacht studie af over Schipdonkkanaal

Knesselare wil nog geen standpunt innemen in het dossier van de verbreding van het Schipdonkkanaal. Op de gemeenteraad van woensdagavond legde oppositiepartij GVP een motie op tafel tegen de verbreding. Maar meerderheidspartij Groep 9910 steunde de motie niet.

Het Schipdonkkanaal loopt niet door Knesselare, maar toch waarschuwde David Geens (GVP) dat het dossier ook voor zijn gemeente geen ver-van-mijn-bedshow is. Wanneer de verbreding er zou komen, is de kans volgens Geens groot dat er in Eeklo een overslagkade komt voor containers. De vrachtwagens die de containers wegbrengen, zouden dan via Ursel naar Aalter rijden, waardoor de N499 een snelweg door het dorp van Ursel zou worden.

«Wij nemen als gemeente nu geen beslissing in dit dossier», zegt burgemeester Fredy Tanghe (Groep 9910). «Het Streekplatform+ Meetjesland heeft alle gemeenten gevraagd om te wachten met een standpunt tot na de haalbaarheidsstudie. Zeebrugge wil in 2020 van 40 miljoen ton goederen evolueren naar 70 miljoen ton. Er zal dus tegen die tijd wel iets moeten gebeuren of de wegen slibben helemaal dicht.»

Het schepencollege van Knesselare belooft het dossier wel op de voet te volgen. Ook de eventuele aanleg van de langverwachte Ring rond Eeklo wordt opgevolgd. «Allemaal zaken die een invloed zullen hebben op het verkeer door het dorp van Ursel, dus we kijken nauwkeurig toe», belooft schepen Erné De Blaere (Groep 9910). (JSA)

© 5/10/2007 De Persgroep Publishing