okt 19, 2007 - In de pers    No Comments

GVP wil tijdelijk verbod op zwaar vervoer permanent maken

David Geens (GVP) stelt op de gemeenteraad volgende maand voor om het verbod op zwaar vervoer, komende uit de richting Beernem, permanent te maken. Dat is nog een tijdelijke maatregel in het kader van de wegenwerken aan de N44, om de verkeersdrukte in het centrum in toom te houden.

Na veel discussie werd begin dit jaar in Knesselare een verbod voor zwaar verkeer ingevoerd, voor voertuigen komende van de N44. Die maatregel heeft het aantal vrachtwagens in het centrum van Knesselare gehalveerd. Om ook het zwaar verkeer vanuit de richting Beernem te verbieden, kreeg Knesselare geen steun van de hogere overheid. Nu er in Knesselare wegenwerken aan de gang zijn, mag een tijdelijk verbod wel.

«We moeten deze kans grijpen om hier een permanent gegeven van te maken», stelt David Geens. «In Beernem staan er op de E40 borden dat vrachtwagens moeten verderrijden tot in Aalter. Trucks die toch afrijden en naar Knesselare willen, worden omgeleid. Dit zou zo moeten blijven.» Mobiliteitsschepen Erné De Blaere (Groep 9910) liet tijdens de voorstelling van de nieuwe regel al voelen dat dit geen permanente oplossing kan worden. (JSA)

© 2007 De Persgroep Publishing